likör bozulur mu

Likör bozulur mu? İçkiler ne kadar süre dayanır?

4.5/5 - (28 votes)

Alkol en büyük düşmanımız diyerek cümleye başlıyorum. Fakat devamında alkolün sağlığını korumanızı sağlayacak ip uçları ile devam edeceğim. O yüzden bu yazımız ciddi ironiler içeriyor. Tereddütle okuyunuz.

Likörler bozulur mu diye konumuza girecek olursak, bu biraz da likörümüzün çeşidine bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bunun sebebi ise içerdiği alkol oranı, şeker oranı ve kullanılan hammaddeler.

İçindekiler


Likörler ve diğer içkiler bozulur mu?

Bildiğiniz üzere viskiler uzun süre dayanıklılık gösteren içkilerimizden. Peki ama neden bu kadar uzun süre dayanabiliyorlar? Çünkü içlerinde çok yüksek alkol oranı var. Ayrıca da şeker oranları diğer içkilere kıyasla daha düşük.Şeker oranının yüksek olması bozulmasını önleyici faktörlerden olsa da alkol oranı yeterli seviyede.  Böylece eğer uygun standartlarda korunursa bozulması bir hayli uzun sürer.  Ama her şeyin olduğu gibi elbette viskiler de bozulur. Bu bozulma daha çok alkolün uçması ile içkimizin korumasız kalmasından kaynaklanır. – Ayrıca yapılan araştırmalar içkilerin dayanıklılığını yüzde 30 oranıyla karşılaştırıyorlar. Yani eğer içerdiği alkol oranı yüzde 30’dan yüksek ise bu içkimiz uzunca bir süre sizinle kalmaya elverişli olurken, daha düşük bir alkol oranına sahip ise daha hızlı bozuluyor. Likörlerimizin çoğu yüzde 30 alkol oranından daha az alkol oranına sahip olduğu için de çabuk bir bozulma gerçekleşiyor. Kısacası likörler bozulabilir. Hem de viskilerden daha çabuk bozulabilir. Fakat bunun için bir son kullanım tarihi belirlemek pek de akıl işi olmayacaktır. Bu konuda en önemli nokta içkimizin nasıl korunduğudur.

 

Likörün bozulmaması için nasıl saklanmalıdır?

Bu konuda bir çok rivayet olsa da firmaların kendi söylediği bir standart var. Öncelikle likörümüz yeterince serin ve nem oranı yeterli düzeyde bir yerde saklanmalı ayrıca da mutlaka ağzı sıkı bir şekilde kapalı olmalıdır. Aynı şey diğer tüm içkilerde de geçerlidir.  Bazı likörler 10 yıla kadar sağlam kalabildiğini de görmedik değil.

Oku:   Sheridan's Likörü Nedir? Nasıl Kullanılır?

 


Süt ve krema içeren likörle bozulur mu? Nasıl saklanmalıdırlar?


Bir barda en çok merak edilen konu da budur. Bilindiği üzere Baileys, Batıda de coco gibi likörler süt ve krema içeriyor. Böylece akıllarda sütün çabuk bozulma olayı geliyor ve soruyoruz; Bu likörler nasıl sağlam kalıyor? Bunun temel faktörü yine alkol ve şeker oranıyla ilgili. Alkol ve şekere kıyasla daha az bulunan süt bu korumanın altında pasif kalıyor ve geç bozuluyor. Yine de süt ve krema içeren likörler; diğer likörlere oranla çok daha çabuk bozuluyor.  Eğer buzdolabında saklanırsa bir nebze daha geç bozulabileceği doğrudur fakat bu gibi likörler zaten oda sıcaklığına da yeterince dayanıklıdırlar. Oda sıcaklığında 6 aya kadar sağlam kalabiliyorlar. Daha sonra ise zaten bozulmaya başlar ve pis bir koku yayar.

 

 

Düşük Alkollü Krema/Sütlü Oda sıcaklığında 6 aya kadar saklanabilir.
Düşük Alkollü Diğer Oda sıcaklığında 1 yıla kadar saklanabilir
Yüksek Alkollü Şekerli Şekerleme yapacağı için en fazla 2 yıla kadar saklanabilir.
Yüksek Alkollü Diğer Oda sıcaklığında 2-3 yıl rahatlıkla saklanabilirler.
Orta derece Alkollü Oda sıcaklığında 1-1.5 yıl saklanabilir.

 

 

reklam, performans yönetimi, kokteyl catering, içki satın al, online otel rezervasyon, ücretsiz otel rezervasyonu, booking siteleri, otel rezarvasyonu,baileys bozulur mu? baileys bozulur mu?, baileys ne kadar dayanır? baileys ne kadar dayanır?, booking siteleri booking siteleri, içki satın al içki satın al, kokteyl catering kokteyl catering, likör açılınca bozulur mu likör açılınca bozulur mu, likör alkol derecesi likör alkol derecesi, likör bozulur mu likör bozulur mu, likör kaç yıl dayanır likör kaç yıl dayanır, likör kokar mı likör kokar mı, likör mayalı mıdır likör mayalı mıdır


Oku:   Dimple viski fiyatı Ve Dimple viski Hakkında Sizi Şaşırtacak 7 Bilgi

3 Replies to “Likör bozulur mu? İçkiler ne kadar süre dayanır?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir