Namı diğer köşeli patron. Dünyanın en gözde ve dikkatleri başarı ile üzerine çekebilen isim Jack daniel Amerikanın Tennessee kasabasında üretilen sour mash(ekşi maya) yöntemi ile üretilen bir efsane. Jack daniels’in üretimi de
kendisi gibi farklı. Jack bir Amerikan viskisi olmasına rağmen bourbon sınıfına girmiyor. Bunu üretim şekli açıkça belli etmekle birlikte Kendisi Bourbon olmadığını söylemekten hiç çekinmiyor. Üretilişine bakacak olursak;
İçindekiler
Akçaağaç adı verilen tatsız ve kokusuz ağaç yakılıp kömür haline getiriliyor. Viski ise bu kömürden damla damla damıtılarak çok daha yumşak bir tada sahip oluyor.
“Jack DANIELS” damıtım evi Tennessee Lynchburg kasabasında kurulmuş ve burada çıkan su nedeni ile yeri, doğumundan bu güne kadar hiç değiştirilmemiş. Cave Spring (İlkbahar Mağarası) viski yapımında en önemli etkenlerden biri olan bu suyun çıktığı kaynak. İçim kolaylığı bakımından müthiş bir yararı var. Suyun özelliği ise demir miktarının neredeyse sıfır olması. Mineral açısından çok düşük olan ve kireç taşı kayalarından süzülen bu su, “Jack DANIELS”ı patron yapmaya yetiyor.
Saklama açısından bir farkı elbette var. Beyaz meşe fıçılarında 4 yıl dinlendirilen klasik “Jack DANIELS” bu uyku döneminde İskoç viskilerine nazaran biraz daha fazla buharlaşır. Bunun nedeni iklimin aynı olmamasıdır. Hatta Meleklerin Payı efsanesinde Amerikada yaşayan meleklerin daha şanslı oldukları kastedilir.
Jack şişelerinde bir efsane haline gelen Old No:7 ibaresinin sırrı ise Daniel’s ile birlikte mezara gitmiştir. Ama bazı tahminler : “Jack DANIELS”ın “sour mash” (Jack’in yapımında kullanılan ekşi maya) denemelerinden 7. Denemeyi sembolize ettiği söylenir. Bir başka hikâye ise kaybolan bir fıçının bulunması ardından, 7 numaralı oluşundan dolayı sadece bir fıçı ibaresi olduğu. Başka bir söylenti ise katıldığı bir yarışmadaki yarışmacı numarasıdır. Bununla alakalı çok sayıda şehir efsanesi var. Ayrıca etiket üzerinde bulunan 7 altın madalya ibaresi “Jack” severlerin haklılığının bir kanıtı.